Muraturi asortate
Pentru 10 kg murături asortate:
- 6 kg gogonele verzi,
- 1 kg ardei krpia,
- 1 kg morcovi curatati,
- 200 g ţelina radacini,
- 100 g telina frunze,
- 400 g varza rosie,
- 400 g sfecla rosie,
- 600 g conopida,
- 40 g marar uscat,
- bete,
- 50 g usturoi,
- 25 g ardei iute,
- 50 g hrean.
Preparare: pregatirea muraturilor asortate este asemanatoare cu a patlagelelor verzi (gogonele) murate, cu decsebirea proportiei ce trebuie stabilite intre legumele folosite. Se mai pot adauga frunze de visin cite 500 g, castrave-ciori,pepeni verzi mici,gogosari verzi etc. Pentru componentele de mai sus se foloseste cantitatea de 5 litri de saramura. Pritocirea si pastrarea legumelor murate se face la fel ca la „ Varza in saramura".