ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Friptura de Miel la Cuptor

 

Friptura de Miel la Cuptor

 

 

 

Ingrediente:

Carne de miel (pulpa, coaste, spata) sare dupa gust,
piper
boia
menta
busuioc
suc de lamaie
o capatana de usturoi
o legatura ceapa verde
3 pahare vin alb sec
1 pahar ulei de masline

Preparare:

Prepararea sosului de fezandat:
Ceapa si usturoiul, taiate rondele fine, se piseaza si se amesteca cu sare, piper, boia, un praf de menta uscata si un praf de busuioc uscat. Se freaca bine pana se omogenizeaza dupa care se amesteca cu 1/2 pahar de ulei de masline, zeama de la 1/2 lamaie si cu un pahar de vin. De preferinta, la final se amesteca bine cu un mixer. Se da la frigider, in vas de sticla acoperit, pentru cca. 3 ore.

Prepararea fripturii:
Carnea bine spalata si uscata (tamponata, eventual, cu un servetel), se unge pe toate partile cu sosoul de fezandare, folosind o pensula curata. Dupa ce s-a uns bine carnea, cu toata compozitia de sos, se tine infasurata in celofan alimentar si pusa intr-un vas, la frigider, pana a doua zi (minim 10 ore).

Se incalzeste cuptorul la 180 grd., se unge cu 1/2 pahar de ulei de masline o tava potrivita cantitatii de carne pe care o avem, se aseaza carnea in tava, se toarna usor, pe langa carne, 2 pahare de vin si, daca considerati, se completeaza cu putina apa. Din 15 in 15 minute, se stropeste usor carnea cu zeama din tava, pana se rumeneste. Se intoarce usor si se procedeaza la fel, pana este rumenita egal.
FormEasy.ro

Mentiuni:

Serirea:
Se serveste cu cartofi natur sau gratinati, cu garnitura de mazare, fasole verde si morcovi mici, ori varza de bruxeles, sau alte garnituri, dupa preferinta. Multa salata verde cu castravete, ridichi de luna, marar cat cuprinde, cu ulei de masline si suc de lamaie.

Se recomanda vin alb sec.
Pofta buna!
Timp Preparare: 1 h 30 '
Complexitate: medie