ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Daca aveti sinuzita, feriti-va de frig!


Daca aveti sinuzita, feriti-va de frig!









Odata cu venirea frigului, a vantului rece si a umezelii, isi fac aparitia si o serie de simptome deloc placute, care se datoreaza in mare parte sinuzitei.

 



Ce este sinuzita? Cavitatile sinusale(sinusuri), sunt legate de cavitatea nazala prin niste canale inguste, care cateodata se infunda si astfel inchid sinusurile. In interiorul cavitatilor poate lua nastere o infectie care se poate extinde la oasele sau structurile vecine, complicand lucrurile.








Cand apar sinuzitele?

Infectia din interiorul sinusurilor apare atunci cand: exista o inflamatie a mucoasei nazale, raceli puternice, guturai, infectii dentare sau chiar alergii. De obicei apare in sezonul rece, in urma racelilor mai usoare sau mai puternice. Si poluarea poate sa de inflamatii ale sinusurilor. Daca nu este luata in serios si tratata corespunzator, sinuzita se poate croniciza reaparand in special in timpul sezonului rece.

Simptomele sinuzitei
Cel mai intalnit semn al unei sinuzite, este durerea care apare la apasarea cu degetul mare a zonelor de deasupra sprancenelor, sau a celor de sub ochi. Durerile de cap.

Senzatia de cap greu.

Nas infundat, scaderea perceperii mirosurilor.

Inflamatii ale pleoapelor.






Cum tratam sinuzita?
Iata cateva retete naturiste pentru tratarea sinuzitei:

Infuzie de flori de musetel. Se pune o lingurita de planta la 1 cana de apa clocotita. Se bea sau/si se foloseste pentru inhalatii de doua ori pe zi.

Infuzie de frunze de salvie. Se beau doua cani pe zi. Se poate folosi si in inhalatii.

InfuzieTinaR - VIP din flori de coda soricelului. Se pune o lingurita de planta la 250ml de apa. Se beau doua cani pe zi. Se poate folosi si pentru desfundarea sinusurilor prin inhalatii nazale.

Radacina de hrean pulbere. Se amesteca 3 lingurite de hrean cu 30ml de suc proaspat de lamaie, Se ia cate ½ lingurita de doua ori pe zi(dimineata si seara).

Ulei volatil de muguri de brad. Intr-o lingurita de zahar brun se picura 4 picaturi. Se ia de 3 ori pe zi inainte de masa u o ora.

Ajuta foarte mult si : cataplasmele cu terci de tataneasa, coada calului sau cartof crud ras.

Se maseaza locul dureros cu ulei de galbenele, ulei de maghiran sau ceapa tocata marunt.