Briose false
Azi am avut pofta de ceva dulce, si cum nu am vrut sa ma complic cu multe ore in bucatarie am improvizat si am facut 6 briose false, usoare si dulci.
Intr-un bol se bate spuma tare albusul de la ou. Se lasa deoparte.
Separat se amesteca bine, cu mixerul sau cu un tel, galbenusul de la ou cu intreaga cantitate de zahar pana se obtine o spuma consistenta si cel putin jumatate din zahar s-a topit. Se adauga grisul si se incorporeaza cu ajutorul unei linguri de lemn. Se adauga si albusul batut spuma si se incorporeaza tot cu ajutorul unei linguri de lemn.
Cand devin aurii pe deasupra se opreste focul si cat timp sunt inca in forme se adauga peste fiecare briosa cam 2-3 linguri de lapte rece. Dupa ce stau asa inca 2 minute, ca sa se absoarba laptele, se rastoarna din forme si se servesc fierbinti cu cate o lingura de gem cat mai lichid sau sirop pe deasupra.
Pofta buna va doresc!