Placinte moldovenesti cu branza de vaci
Placinte moldovenesti
Ingrediente:
ALUAT:1 kg faina,
150 gr zahar,
3 oua,
600-700 ml lapte,
50gr drojdie proaspata,
1 lingurita cu sare,
100 margarina.
UMPLUTURA:
1kg branza de vaci,
200 gr zahar,
4-5 oua,
2-3 linguri de gris,
1 esenta vanilie.
Placinte moldovenesti ALTELE:
mai ai nevoie de 1 ou pentru uns placintele si ulei pentru tapetat tava
Preparare:
ALUAT: Dizolva zaharul in laptele cald. Intr-o canita (eu asez canita in mijlocul vasului cu faina, cum se vede in fotografie) se dizolva drojdia in putin lapte cald si o lingura de faina. Se lasa 10 minute la dospit. Se amesteca apoi cu restul ingredientelor: faina, ouale, margarina, sarea si laptele dulce caldut. Se lasa sa creasca in jur de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai �rustica�, foarte placuta).
Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Placinte moldovenesti
UMPLUTURA: Amesteci toate ingredientele pentru umplutura. Este de preferat sa nu faceti o pasta fina cu robotul ci sa faramitati totul cu furculita (veti obtine o textura mai �rustica�, foarte placuta).
Dupa ce a crescut aluatul intinzi foi nu foarte groase, il tai in patrate si asezi cate o lingura de umplutura pe fiecare patrat. Apoi aduci spre mijloc colturile opuse si inchei placinta. Le asezi una langa alta in tava unsa cu ulei, nu foarte departe una de alta pentru ca se desfac prea tare. Le ungi cu ou batut si le dai in cuptorul preincalzit la foc mediu cam 30-40 minute.
Placinte moldovenesti
Mentiuni:
Cand le scoti, le poti unge cu miere incalzita si le acoperi pentru 5 minute cu un prosop.Copiii mei le adora la masa de seara cu iaurt natur. Succes garantat de fiecare data!
Pofta buna!