Placinta moldoveneasca cu dovleac
Specific :
romanesc
Timp de preparare :
mediu
Status :
testat
Numar portii :
10 persoane
Ingrediente:
zahar vanilat 1 plic otet 1 lingurita faina 200 g bicarbonat 1 lingurita dovleac 1 kg Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Se bate untul spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continua baterea pana ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecand usor pana ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute;Dovleacul ras pe razatoarea cu gauri mari, se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute;
Cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet;
Se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma, aluatul se imparte in doua bucati egale;
O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinand o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se umfla la coacere;
Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se raceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita;
Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.