ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinta moldoveneasca cu dovleac

 

Placinta moldoveneasca cu dovleac







Va oferim o reteta delicioasa de placinta moldoveneasca cu dovleac, la fel de buna ca toate bucatele moldovenesti. Preparata cu generozitate moldoveneasca aceasta placinta moldoveneasca cu dovleac este pe gustul oricui. Placinta moldoveneasca cu dovleac este savuroasa si va va aduce in casa o
 
Specific :
romanesc
Timp de preparare :
mediu
Status :
testat
Numar portii :
10 persoane
 
Ingrediente:
zahar vanilat 1 plic otet 1 lingurita faina 200 g bicarbonat 1 lingurita dovleac 1 kg
Ce trebuie sa cumpar?
Preparare:
Se bate untul spuma cu 50 g zahar farin, se adauga un ou, sare si zahar vanilat si se continua baterea pana ce compozitia devine ca o crema, dupa care se adauga bicarbonatul dizolvat in otet si faina amestecand usor pana ce se incorporeaza toata cantitatea. Aluatul astfel obtinut se lasa la rece cca 30 minute;

Dovleacul ras pe razatoarea cu gauri mari, se inabusa in margarina (ulei) cca 10 minute, se adauga cca 50 ml apa si se continua inabusirea inca 20 - 25 minute;

Cand s-a inmuiat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, se adauga 100 g zahar, scortisoara, zahar vanilat si 20 g pesmet;

Se amesteca pana se obtine o compozitie uniforma, aluatul se imparte in doua bucati egale;

O parte se intinde pe masa pudrata cu faina, obtinand o foaie cu grosimea de cca 1 cm, care se asaza in tava, se perforeaza cu furculita din loc in loc pe toata suprafata pentru a nu se umfla la coacere;

Se coace pe jumatate in cuptor, la o temperatura moderata si se raceste in tava. Dupa racire, foaia se pudreaza cu cca 15 g pesmet, peste care se intinde umplutura in strat uniform si se pudreaza restul de pesmet, apoi se asaza a doua foaie, care a fost intinsa la fel ca prima si se perforeaza cu furculita;

Se unge deasupra cu cantitatea de ou ramasa si se introduce la cuptor la o temperatura moderata circa 20 minute. Dupa coacere si racire, se portioneaza in forme diferite, se pudreaza cu zahar farin si se asaza pe platou.