ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinte cu dovleac, orez si menta



Placinte cu dovleac, orez si menta













Timp de preparare:
35 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
30 bucati
Umplutura:
2 cesti dovleac proaspat, taiat cuburi
2-3 linguri orez
1 ceapa mare
1 lingura ulei de masline
1 lingura menta proaspata, tocata fin
sare
piper
Foaia de placinta:
500 gr faina alba
2 linguri ulei de masline
2 linguri zeama de lamâie
sare
apa calda pentru framântat.


Mod de preparare:
1. Se calesc putin ceapa si dovleacul in ulei de masline. Se adauga putina apa, se da focul mic si se fierbe inabusit 15 minute. Cu o furculitaa se verifica daca dovleacul e facut. Se preseaza dovleacul cu furculita pentru a obtine un piure. Se adauga orezul, menta, sarea si piperul si se mai lasa la foc mic 12 minute. Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca de tot.

2. Din ingredientele pentru foaie se framânta un aluat moale si elastic si se imparte in gogosele mici. Pe o suprafata data cu faina se intinde fiecare "gogoasa" intr-o foaie lunga. Se taie foaia in patrate de 7 x 7 cm, si in mijlocul fiecarui patrat se pune o cantitate mica de umplutura. Se unesc la mijloc colturile opuse ale fiecarui patrat si se apasa usor pentru a se intinde umplutura in placintele. Se pune fiecare placinta in ulei incins si se prajeste pe ambele parti pana la rumenire. Placintele se servesc calde (nu fierbinti) sau la temperatura camerei.