ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinta cu dovleac






 

Placinta cu dovleac












Placinta cu dovleac este unul dintre dulciurile noastre preferate si nu exista toamna in care sa nu o fac de cateva ori. Si cum deja toamna a venit, desi inca e destul de cald afara, am pregatit-o si am savurat-o cu foarte mare pofta.
Eu o fac cu foi de placinta subtiri pentru ca imi place textura lor crocanta .



Ingrediente :
  • 1 kg dovleac ras
  • 100 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 400 gr foi placinta subtiri
  • 100 gr unt sau 50 gr unt+50 gr ulei pentru uns foile
  • vanilie/scortisoara (optional)
Curatam dovleacul de coaja si il dam prin razatoarea cu gauri mari.
Amestecam pulpa cu zaharul si untul taiat in bucatele si il punem intr-o cratita incapatoare pe foc mic. Il calim cca 15 minute dupa care stingem focul si lasam dovleacul sa se raceasca complet.
Aici fac o mica paranteza si va spun ca dupa ce se raceste, il puteti pune in pungi si congela pentru iarna.

 Topim untul si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, intindem o foaie de placinta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si o ungem cu unt topit pe intreaga suprafata. Adaugam peste prima foaia, o a doua foaie pe care o ungem cu unt si peste a doua foaie asezam a treia si ultima foaie pe care o ungem din nou cu putin unt.

 Punem un sfert din compozitia de dovleac deasupra foilor, pliem capetele foii peste umplutura si apoi formam un rulou,


Am facut un rulou mai plin cu umplutura pentru Cris si unul mai micut pentru mine.
Le ungem cu putin unt sau ulei si le coacem la 180°C, cuptor preinzcalzit, pentru 30-35 minute.
Dupa ce s-au racit, le pudram cu zahar pudra, le taiem si le servim cu foarte mare pofta,