Placinte cu branza burduf
Timp de preparare:
1 ora si 50 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
600 g faina,200 ml smantana,160 ml apa calduta,1 lingurita zahar,1 1/2 lingurita sare,20 g drojdie,ulei pt. prajit.
Umplutura:branza de burduf(sau telemea, ideea e sa fie o branza cu un continut scazut de apa),1-2oua.
Mod de preparare:
Framantam aluatul dupa care lasam la dospit cca 1 h intr-un loc cald acoperit cu un servet uscat.
Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.
Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).
Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.
Impartim aluatul in 14 bucati egale de cca 70 g si le lsam sa dospeasca 10 minute.
Intindem cu sucitorul fiecare bucata pana obtinem un cerc si punem pe jumatate umplutura dorita. Aducem cealalata jumatate peste umplutura si inchidem bine placinta avand grija sa se lipeasca marginile. Puteti apasa cu varful degetelor pe margine sau cu dintii de la furculita.
Lasam placintele la dospit inca 10 minute dupa care le punem in uleiul cald(puneti ulei cam de 3 degete in tigaie).
Sunt foarte bune la un pahar cu bere rece si chiar daca raman de pe o zi pe alta nu se usca, raman tot moi.