Plăcinte ardeleneşti
Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pt aluat:
500 gr.făină
1 jumătate cub drojdie
sare,zahăr
1 pahar 250 ml.apă călduţă
50 ml.ulei
Umplutura:
300 gr.brânză telemea rasă
2 gălbenuşuri
2 linguri smântână
mărar verde tocat
ulei pt prăjit
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se frământă un aluat potrivit de tare care se lasă la crescut cca.30 min.
Brânza se amestecă cu gălbenuşurile,smântâna şi mărarul tocat.
După ce aluatul a crescut,se rupe câte o bucăţică de cocă, pe planşeta unsă cu ulei se întinde ,se pune o lingură de compoziţie şi se pliază.Marginile se lipesc bine şi se crestează plăcinta la mijloc cu un cuţit .
Plăcintele se coc în ulei incins.
Se aşează în farfuria pe care s-a pus un şervet de hârtie pentru a absorbi grăsimea.
Sunt bune calde dar...mai bine le mâncaţi reci,alături de un pahar de lapte bătut.
Le puteţi face mai mici decât le-am făcut eu şi le puteţi servi reci,aături de o bere cu prietenii.
Bon appetit!
Brânza se amestecă cu gălbenuşurile,smântâna şi mărarul tocat.
După ce aluatul a crescut,se rupe câte o bucăţică de cocă, pe planşeta unsă cu ulei se întinde ,se pune o lingură de compoziţie şi se pliază.Marginile se lipesc bine şi se crestează plăcinta la mijloc cu un cuţit .
Plăcintele se coc în ulei incins.
Se aşează în farfuria pe care s-a pus un şervet de hârtie pentru a absorbi grăsimea.
Sunt bune calde dar...mai bine le mâncaţi reci,alături de un pahar de lapte bătut.
Le puteţi face mai mici decât le-am făcut eu şi le puteţi servi reci,aături de o bere cu prietenii.
Bon appetit!