Pui pane cu pesmet si garnitura de spanac picant
Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
4 pulpe intregi de pui,
300 g frunze spanac,
5 linguri pesmet,
1 morcov,
1 patrunjel,
1 felie de telina,
1 ceapa,
2 ardei peperoni,
2 oua,
patrunjel verde,
4 linguri faina,
150 ml ulei pentru prajit,
3 linguri ulei de masline/unt cat o nuca,
20 g branza topita/cascaval,
sare, piper, paprika, cimbru, curry,
optional 1 cub concentrat de pui
Mod de preparare:
Taiati pulpele de pui in doua si puneti-le la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare, impreuna cu zarzavaturile curatate si spalate. Lasati sa fiarba 15 minute, la foc mic, apoi scoateti carnea. (Cu zeama ramasa faceti o supa delicioasa)
Intre timp pregatiti din oua si 3 linguri de faina un aluat subtire si in alta farfurie pesmetul in care adaugati piper si paprika. Condimentati pulpele fierte cu cimbru, curry si sare (concentrat de pui), dati-le prin aluat, prin pesmet si puneti-le la prajit in uleiul incins.
Lasati sa se prajeasca pulpele cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Pana se prajeste puiul, preparati garnitura de spanac picant astfel: puneti la calit frunzele de spanac intregi, spalate si zvantate, intr-o tigaie antiaderenta in care ati topit untul (in ulei de masline), dupa cateva minute adaugati peperoni felii subtiri, condimentati, adaugati branza topita si amestecati usor pana scade zeama.
Puneti pe platou bucati de pane, garnitura, apoi decorati cu frunzele de patrunjel, feliute de peperoni, salata sau muraturi dupa preferinta.
Pofta buna.
Intre timp pregatiti din oua si 3 linguri de faina un aluat subtire si in alta farfurie pesmetul in care adaugati piper si paprika. Condimentati pulpele fierte cu cimbru, curry si sare (concentrat de pui), dati-le prin aluat, prin pesmet si puneti-le la prajit in uleiul incins.
Lasati sa se prajeasca pulpele cate 4-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii si scoateti-le pe o hartie absorbanta.
Pana se prajeste puiul, preparati garnitura de spanac picant astfel: puneti la calit frunzele de spanac intregi, spalate si zvantate, intr-o tigaie antiaderenta in care ati topit untul (in ulei de masline), dupa cateva minute adaugati peperoni felii subtiri, condimentati, adaugati branza topita si amestecati usor pana scade zeama.
Puneti pe platou bucati de pane, garnitura, apoi decorati cu frunzele de patrunjel, feliute de peperoni, salata sau muraturi dupa preferinta.
Pofta buna.