Creveti pe pat de rosii
Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
Cantitate : 4 portii
• 20 creveti mari
• 8 cartofi
• conserva pulpa de rosii decojite
• un ardei iute
• sucul de la o lamaie verde
• ceapa
• lingurita curry
• lingurita ghimbir macinat
• lingura chimen
• 15 gr unt
• ulei de masline
• putin zahar
• sare si piper
Mod de preparare:
1. Se spala bine cartofii, se invelesc cu tot cu coaja intr-o folie de aluminiu si se introduc in cuptor timp de 1 ora, la 180°C.
2. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul.
3. Intr-o cratita, se pune ceapa, ardeiul, se amesteca cu ghimbirul macinat si se caleste cu putin ulei de masline timp de 2 minute.Se adauga rosiile si curry.Se presara sare, piper, putin zahar si se toarna sucul de lamaie.Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 minute.
4. Se scot cartofii de la cuptor si se taie in 3, pe lungime.
5. Intr-o tigaie, se amesteca untul cu putin ulei de masline si se rumenesc crevetii.Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.
6. Pe fiecare bucatica de cartof se pune putin sos si cate un crevete. Se serveste imediat.
2. Intre timp se pregateste sosul.Se toaca ceapa si ardeiul.
3. Intr-o cratita, se pune ceapa, ardeiul, se amesteca cu ghimbirul macinat si se caleste cu putin ulei de masline timp de 2 minute.Se adauga rosiile si curry.Se presara sare, piper, putin zahar si se toarna sucul de lamaie.Se acopera totul cu un capac si se lasa sa fiarba timp de 20 minute.
4. Se scot cartofii de la cuptor si se taie in 3, pe lungime.
5. Intr-o tigaie, se amesteca untul cu putin ulei de masline si se rumenesc crevetii.Se condimenteaza cu sare, piper si chimen.
6. Pe fiecare bucatica de cartof se pune putin sos si cate un crevete. Se serveste imediat.