Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 punga de creveti congelati.
12 mici(pentru gratar).
1 kg cartofi (pentru cartofi natur la cuptor).
50 gr unt.
2 linguri de smantana.
1/2 lamaie(pentru stors,adica 2 linguri zeama de lamaie).
2 linguri ulei de masline extravirgin(pentru calit crevetii).
2 linguri de Sos Pesto(Sos Agnesi Pesto Verde).
sare,piper roz proaspat macinat,tarhon uscat,rozmarin uscat.
Mod de preparare:
Se spala crevetii bine,se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon,punem 50 gr de unt,il topim bine pana se duce spuma pe care o face untul si apoi adaugam crevetii,pe care ii vom innabusi si apoi adaugam si smantana,zeama de la jumatate de lamaie stoarsa,sare si piper roz dupa gust. Separat curatam cartofii ii taiem cubulete,sau in ce forma dorim,punem cateva cubulete de unt pe deasupra,sare si piper roz proaspat macinat si 2 linguri de Sos Pesto(pe care il diluam cu putin lapte si il turnam pe deasupra cartofilor).Cartofii trebuie sa stea in cuptor intre 60-80 minute.Pe gratarul inalt cu apa,punem micii pe care ii vom intoarce, cand este nevoie.Pentru a fi bine copti se tin circa 30-40 minute,cine ii doreste mai suculenti,ii vor tine mai putin pe gratar.Aceasta combinatie,este ideea fiului meu.Sunt foarte gustosi micisori cu creveti si sos Agnesi Pesto Verde.Pofta buna !!!