• Timp preparare:
    60 minute
  • Numar portii:
    8
  • Dificultate
    Usor
Ingrediente Tort de biscuiti cu frisca:
  • 300 g biscuiti simpli
  • 150 g miez de nuca
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • 1 compot de ananas
  • 5 linguri zahar
  • 500 ml frisca lichida
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pachetel gelatina
  • 2 linguri nuca macinata pentru decor
  • 30 g ciocolata pentru decor

Acest tort de biscuiti cu frisca este o alternativa mai rafinata a tortului de biscuiti pe care il cunoastem cu totii. Veti regasi acelasi gust inconfundabil de biscuiti, insa intr-o combinatie mult mai reusita de ciocolata, ananas si nuci. Un tort pe placul tuturor, pe care, cu siguranta il veti mai gati si alta data. Si cum altfel?  Un desert savuros este mereu incununat de o portie zdravana de frisca delicioasa. Testul de rezistenta pe care trebuie sa il treceti consta doar in rabdarea de care trebuie sa dati dovada, cat timp deliciosul tort se racoreste in frigider. Insa, a doua zi veti fi rasplatiti cu un desert binemeritat.
Iata ingredientele de care aveti nevoie:
poza ingrediente
Biscuitii si miezul de nuca se dau prin masina de tocat. Intr-un castron mai mare, puneti impreuna aceste doua ingrediente.
biscuiti cu nuca amestec
Adaugati cacao, 3/4 din cantitatea de ananas taiat cubulete mici si cantitatea de zahar.
biscuiti nuca ananas adaugate
Intr-o craticioara topiti la foc moale ciocolata. Adaugati-o peste ingredientele din castron.
ciocolata adaugata
Adaugati esenta de rom. Incepeti sa amestecati compozitia, adaugand treptat zeama din compotul de ananas, pana cand compozitia se leaga. Atentie, compozitia nu trebuie sa fie foarte moale.
poza crema de ciocolata
Bateti frisca amestecata cu esenta de vanilie. Inainte de a o bate, frisca trebuie sa stea la frigider cel putin o ora.
Topiti la foc moale un pliculet de gelatina, apoi luati de pe foc si lasati-o sa se intareasca. Incorporati gelatina in frisca, folosind un mixer.
frisca batuta
Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, asezati compozitia de biscuiti, ca in fotografie
crema rotunda in tava
Adaugati frisca
frisca peste crema
Umpleti cu frisca batuta golurile lasate intre crema si marginile formei de tort avand grija ca frisca sa ajunga pana la baza formei. Tortul astfel pregatit, se lasa la rece pentru cel putin o ora, sau chiar pana a doua zi.
tort in forma nedecorat
Dupa ce tortul a stat la frigider timpul recomandat, se scoate si se inlatura marginile formei de tort. Se taie cubulete mici ananasul si se presara deasupra. Cu nucile macinate se tapeteaza lateralele tortului. Razuiti cativa fulgi de ciocolata deasupra.
Tortul de biscuiti cu frisca este gata. Veti fi cuceriti de gustul acestui tort si de aromele de nuci, ananas, rom, vanilie si multa frisca. Un deliciu!
tort de biscuiti cu frisca