ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Pastrav cu rozmarin, usturoi si lamaie

 

 

 

Pastrav cu rozmarin
pastrav 1Pentru astazi o reteta usora din toate punctele de vedere: usor de preparat, usor de mancat si digerat. O reteta hipocalorica asadar, cu peste de munte si gust de mare (Mediterana), pentru cuptor sau gratar.

 



Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente pentru 2 portii:
2 pastravi de dimensiuni medii
4 linguri de ulei de masline
1 lamaie
2 catei de usturoi
2 crengute de rozmarin
sare
piper
Preparare:
1. Incingeti cuptorul la 200 de grade.
2. Curatati pestii si stergeti-i cu un prosop curat.
3. Curatati usturoiul si taiati-l rondele.
4. Spalati lamaia bine si taiati-o felii.
5. Pregatiti doua bucati de hartie de pergament sau de aluminiu, suficient de mare incat sa puteti impacheta etans un peste in ea.
6. Ungeti folia cu ulei de masline, presarati-o cu putina sare si piper.
7. Pozitionati pastravul in mijloc si umpleti-l cu felii de lamaie, 1 crenguta de rozmarin si rondele de usturoi.
8. Sarati si piperati usor pestele si stropiti-l cu ulei de masline.
9. Impachetati etnas pestele.
10. Introduceti pastravii la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
11. Scoateti pestele din cuptor, desfaceti cu grija folia deoarece va elibera aburi, si serviti-l ca atare – presarat cu patrunjel tocat fin – pentru a pastra sucurile.
Pastravul cu rozmarin si usturoi se serveste fierbinte, cu garnituri de legume sotate sau fierte.