- Timp preparare: 1 oră
- Complexitate: Uşoară
- Buget: Ieftin
Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt… Delicios…
Ingrediente
- 450 g făină
- 200 g iaurt
- 170 ml lapte
- 1 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă rasă cu bicarbonat de sodiu
Mod de preparare
O craticioară înaltă cu capac se pune în cuptorul încălzit şi se ţine acolo până e gata aluatul de pâine.Într-un castron mare se cerne făina împreună cu bicarbonatul. Se presară sare şi se adaugă laptele amestecat cu iaurtul. Se frământă un aluat nelipicios căruia i se dă o formă rotundă. Se crestează cu un cuţit ascuţit.
Se scoate vasul cu grijă din cuptor, se pune înăuntru aluatul, se pune capacul şi se introduce la cuptor pentru 45 de minute, după care se dă la o parte capacul şi se mai lasă 10-15 minute ca să se rumenească frumos.
Se scoate din vas şi se lasă puţin la răcit, după care se poate servi.
Poftă bună!