Ce bun e in serile friguroase! De cand a dat frigul imi fierb in fiecare seara cate o cana, fierb vin rosu fiindca e bun la cei cu tensiunea mica. Dar se poate fierbe si vin alb. Nu conteaza cum e vinul, sec sau dulce, nici calitatea lui foarte mult, puteti folosi un vin ieftin, varsat. Teoretic, ar merge un vin fructat, gen Merlot, dar eu n-am prea simtit diferenta orice vin am fiert
Condimentele care se adauga in vin le puteti gasi si in magazine. Am pus o poza cu ce am folosit eu pana acum: in stanga e un condiment de la magazinul de ceaiuri Demmers Teehaus (13 lei pachetul de 100gr) si in dreapta unul de la Fuchs, il gasiti in orice magazin la raionul condimente, nu e scump (cam 2-3 lei pachetul pentru 1.5 l vin).
Condimentele care se adauga in vin le puteti gasi si in magazine. Am pus o poza cu ce am folosit eu pana acum: in stanga e un condiment de la magazinul de ceaiuri Demmers Teehaus (13 lei pachetul de 100gr) si in dreapta unul de la Fuchs, il gasiti in orice magazin la raionul condimente, nu e scump (cam 2-3 lei pachetul pentru 1.5 l vin).
Ingrediente pentru Vin fiert
1 sticla 750 ml vin rosu sau alb3 linguri zahar
3 mere mici
1 portocala
Condimente vin fiert
10 cuisoare
10 boabe piper negru
2 boabe nucsoara
3 boabe cardamom
1 steluta anason
1/2 lingurita coriandru
1 baton scortisoara de 10 cm
Portii: 3 cani
Preparare
- Pregatiti amestecul de condimente pentru vin sau folositi un amestec gata cumparat.
- Am scos cotorul de la mere pentru a le felia mai usor, folosind instrumentul special pentru acest lucru. Taiati merele si portocala felii.
- Am pus vinul cu zaharul intr-o oala cu fund gros si am pus pe foc mediu sa se incalzeasca.
- Am pus si condimentele intr-o tigaie si le-am incalzit pe foc mediu pana am simtit mirosul lor. Nu trebuie prajite! Cum simtiti ca incep sa degaje miros le aruncati in vin.
- Lasati vinul cu arome sa se incalzesca pana vedeti pe marginea oalei ca se formeaza mici bule, cam 5 minute.
* vinul nu trebuie sa fiarba in timpul prepararii, se va evapora alcoolul - Adaugati feliile de fructe, puneti un capac si lasati alte 5 minute pe foc, dar cu capac de data asta sa nu se evapore tot alcoolul.
- Puneti in cani printr-o strecuratoare. Asezati in cani si cateva felii din fructele fierte. Decorati cu felii de portocala proaspete si batoane de scortisoara. Serviti fierbinte!
* puteti adauga zahar in pahare daca nu e suficient de dulce; e mai bine asa, fiecare isi indulceste vinul dupa propriul gust!
** restul fructelor fierte in vin se manaca la sfarsit, sunt tare bune, nu le aruncati.