ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Carnati facuti in casa afumati










Am pregatit carnati din 42 de kilograme de carne, din care 16 kile carne de vita si 26 de porc-lucru (in limbaj macelaresc, porc-lucru inseamna toate acele bucaţele ce provin de la transarea si fasonarea bucaţilor mai importante, potrivite pentru fripturi, jamboane etc.; macelarii mai numesc aceste bucatele si “fiţuri”).
Ingrediente:
la 10 kilograme de carne in amestec (proportia ~ 1 treime vita la 2 treimi porc, daca vreti mai grasi carnatii se pot face fara adaus de carne de vita)
  • 300 de grame de usturoi
  • 100 de grame de piper negru macinat
  • 150 de grame de sare grunjoasa (sare se adauga de la 100 -180 de grame la 10 kilograme de carne, dupa cat de sarat va place)
  • paprika dulce de buna calitate, dupa cat de rosu va place sa fie amestecul
  • si, un secret: 1 lingura de zahar la 10 kile de carne, care nu se va simti in gustul carnatilor, dar va ajuta sa se desprinda pielita cu usurinta de pe carnatii afumati.


 



Preparare:
 
 
 
Se framanta toate cu sarg si se umplu maţele de porc bine spalate (sau cele cumparate, desarate in apa calduţa), perforandu-se cu acul din loc in loc, pentru a evita plesnirea carnatilor, se formeaza perechi si se zvanta carnatii la aer, atarnati pe vergele de lemn, pregatindu-i pentru afumat ,
Dupa afumat se mai lasa la aer sa se usuce atat cat va place. Ai nostri arata asa:
Se pot taia in felii fine si aspectuoase:
… si sunt deliciosi!
Carnatii de casa se pot pastra atarnati intr-un loc racoros, pe vergele (in camara, de exemplu) insa trebuie avut in vedere ca se vor usca cu atat mai mult cu cat sunt lasati la aer. Pentru ca mie imi convine cat de uscati sunt in acest moment, am impachetat fiecare pereche, separat, in hartie de pergament si i-am varat in congelator. Se pastreaza perfect