Sturdelul cu dovleac este o prajitura potrivita in zilele racoroase de toamna. Are un gust si o aroma placuta, care iti va aduce aminte de copilarie. Il poti servi cu zahar pudra si un ceai fierbinte.
Ingrediente pentru strudelul cu dovleac
- aluat
- 100 grame caise tocate
- 750 grame dovleac ras
- 80 grame stafide
- 70 grame zahar brun
- 70 grame muguri de pin
- 30 grame unt
- zeama si coaja de la o lamaie
- 50 grame zahar vanilat
- 10 grame scortisoara
- 30 grame unt topit
- 50 grame piscoturi maruntite
- 1 galbenus
- zahar pudra.
Intr-o cratita topeste zaharul si untul. Adauga dovleacul si amesteca incetisor. Adauga zeama de lamaie. Lasa pe foc 3 - 4 minute.
Adauga vanilia, scortisoara si coaja rasa de lamaie si mai lasa pe foc 5 minute.
Intinde aluatul si presara piscoturile maruntite. Amesteca mugurii de pin, caisele, stafidele si dovleacul.