Strudelul cu ciuperci este un preparat gustos, aromat si satios. Se prepara rapid si se servesc cu sos de iaurt si ierburi uscate.
Ingrediente pentru strudelul cu ciuperci
aluat
125 grame iaurt
ierburi uscate
2 grame mustar uscat
10 ml otet
ulei de masline
2 catei de usturoi
60 grame pesmet
cimbru
sare
piper.
Cum se prepara strudelul cu ciuperci
Intr-un bol amesteca iaurtul cu ierburile uscate, mustarul, otetul si putin piper. Intr-o tigaie incinge uleiul de masline si adauga ciupercile. Asezoneaza cu sare si piper. Lasa ciupercile pe foc timp de 10 minute.
Adauga apoi usturoiul si simbrul. Mai lasa pe foc cateva minute. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca, dupa care rastoarna intr-un blender si amesteca bine.
Intinde o foaie de aluat si unge cu ulei de masline adauga pesmetul si ciupercile. Ruleaza apoi aluatul si sigileaza la capete. Unge strudelul cu ulei de masline si aseaza intr-o tava.
Da tava la cuptor pentru 30 de minute. Cand este gata, scoate din cuptor, lasa sa se raceasca si feliaza.
Cum se serveste strudelul cu ciuperci
Strudelul cu ciuperci se serveste cu sosul de ierburi uscate si iaurt.