ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Spirale cu brânză şi busuioc





Spirale cu brânză şi busuioc din: faina, apa, drojdie, unt, branza feta, telemea de oaie, busuioc, zahar tos, oua, sare si piper.




Ingrediente:
    Spirale cu brânză şi busuioc
  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 25 g drojdie
  • 100 g unt
  • 100 g brânză feta
  • 100 g telemea de oaie
  • 50 g parmezan
  • o lingură cu busuioc uscat
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă în apa călduţă. Se adaugă untul topit şi răcit, un sfert de linguriţă cu sare şi zahărul tos. Se amestecă, se adaugă piperul şi busuiocul tocat, brânza feta şi cea de oaie date pe râzătoare şi parmezanul ras. Se adaugă un ou bătut în prealabil cu o furculiţă, se amestecaşi se toarnă totul peste făină.
Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios. Dacă este nevoie, se mai adaugă făină până când capătă consistenţa potrivită. Se întinde aluatul într-o foaie şi se taie în fâşii egale ca lungime şi late de un centimetru.
Se răsucesc, se aşază într-o tavă unsă în prealabil cu puţin ulei sau unt şi tapetată cu puţină făină iar apoi se ung cu ou bătut. Spiralele se pot lăsa să crească 15 minute la loc cald, ca să fie mai pufoase. Se introduce tava în cuptor şi se coc timp de 15-25 de minute la foc mediu.



Pofta buna!