ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Sfaturi si trucuri culinare






Dictionar de alimentatie sanatoasa - F1. Faina integrala
- reduce nivelul de colesterol, hipertensiunea si riscul dezvoltarii unor boli cardiovasculare;
- contine cateva dintre cele mai sanatoase grasimi, carbohidrati si proteine, necesare pentru scaderea riscului de dezvoltare a sindromului metabolic;
- contribuie la tinerea sub control a greutatii;
- are proprietati laxative;
- contine: magneziu (micsoreaza riscul dezvoltarii diabetului de tip 2), fibre insolubile (previn formarea pietrei la vezica biliara), fibre dietetice (indicate pentru femeile aflate la postmenopauza), vitamina E, antioxidanti etc.

2. Fasole
- reduc nivelul colesterolului din sange;
- regleaza functionarea colonului;
- previn si trateaza constipatia;
- contin: proteine, aminoacizi, fibre, isoflavone (similare ca structura cu estrogenul).

3. Ficat de porc
- datorita nutrientilor, stimuleaza cresterea nivelului de energie;
- contine: vitamina A (contribuie la dezvoltarea embrionului, regleaza nivelul de zahar din sange etc.), fier, acid docosahexaenoic (bun pentru vedere).

4. Ficatei de pui
- datorita folatilor, previn problemele sistemului nervos la bebelusi;
- continutul de riboflavina contribuie la sanatatea tesuturilor;
- contin: vitamina A (buna pentru vedere), vitamina B12 (previne anemia), seleniu (esential pentru glanda tiroida), acid pantotenic (creste rezistenta corpului in fata stresului), fier (bun pentru sistemul imunitar), niacina (previne pelagra), proteine (necesare pentru par, unghii si piele), fosfor (pentru dinti si oase) etc.

5. Fistic
- previne diabetul de tip 2 (fisticul contine aproximativ 60% din necesarul zilnic de fosfor);
- reduce nivelul colesterolului rau din sange;
- contine: vitamina A, vitamina E (protejeaza sistemul vascular si reduce aparitia afectiunilor cardiovasculare), vitamina B6 (esentiala pentru producerea hemoglobinei, dar si pentru sistemul imunitar), vitamina E (recomandata pentru o piele sanatoasa), luteina si zeaxantina (previn problemele de vedere).

6. Fulgi de cocos
- contin: fibre (importante pentru digestie si scad nivelul colesterolului rau din sange), acizi grasi omega-6 (importanti pentru metabolism, sistemul osos si sistemul reproducator), antioxidanti, folati (previn bolile de inima).

7. Fulgi de ovaz
- au proprietati anti-cancerigene;
- sunt asociati cu probleme reduse ale sistemului cardiovascular;
- contin: fibre insolubile, fibre solubile (reduc colesterolul rau si incetinesc digestia amidonului), vitamina E, zinc, seleniu, cupru, fier, mangan si magneziu.