ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Roşii umplute cu vinete


 

 

 


Ingrediente:
  • 8-12 roşii,
  • 1 lingură brânză nesărată (caş) dată prin răzătoare ,
  • ¾ pahar smân­tână,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar tocată.
Pentru umplutură:
  • 1 vânătă,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri ulei,
  • 2 linguri orez,
  • 1 ou,
  • 2-3 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper măcinat,
  • 1 lingură  de verdeaţă de mărar şi leuştean tăiată.
Mod de preparare:
Roşiile pregătite se sărează, se umplu, se pun în tavă, se presară cu brânză, dea­supra se toarnă smântână şi se dau la cuptor. Când se servesc, se presară cu verdeaţă, se garnisesc cu foi de salată verde. Smântână se serveşte separat.
Prepararea umpluturii:
 Vinetele se curăţă de coajă şi peduncul (la vinetele mai tinere coaja se poate lăsa). Se taie felii sau rondele de 1-2 cm grosime. Se opăresc 10-15 minute, apoi se pun sub o greutate pentru 20-30 de minute ca să se scurgă zeama amară. Se taie cuburi, se prăjesc, se adaugă ceapa prăjită, mie­zul de roşii, se prăjesc toate la un loc, se pune sare şi piper, se răcesc. Legumele se amestecă cu un ou fiert (la dorință) şi mărunţit, cu orezul fiert, verdeaţa şi usturoiul pisat. Se amestecă.