ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Piept de pui la tigaie

Piept de pui la tigaie

 

 

 
  Ce faci cand ajungi acasa la 10 seara, lihnita de foame si cu o gaura in stomac de la cele 7 vinuri degustate? Piept de pui la tigaie cu o salata simpla de varza, asta mi-a venit ieri in minte. Eu am facut pieptul, Radu a pregatit salata si am reusit sa fac si o poza inainte de a devora tot. Eficienta maxima in 30 minute.


Ingrediente pentru Piept de pui la tigaie
1 piept de pui (sau 2 pulpe dezosate)
1 lingura ulei
1 lingura unt clarifiat
Condiment
1 lingurita sare
1 lingurita piper negru macinat
2 lingurite boia dulce
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita fulgi ceapa
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita cimbru uscat
1/4 lingurita chili
Portii: 2
Preparare
  1. Se mixeaza ingredientele pentru condiment, in masina de cafea, pana devine pulbere. Va iesi mai mult condiment decat aveti nevoie la 1 piept de pui, dar restul se poate pastra intr-un borcanel inchis.
  2. Se separa cei doi lobi ai pieptului de pui, se spala si se usca cu servetele de bucatarie. Se bat usor la capatul mai gros, sa fie cat de cat de aceesi grosime.
  3. Se condimenteaza bine pieptul pe ambele parti, cu condimentul preparat. Se apasa cu mana sa se lipeasca condimentul.
  4. Intr-o tigaie larga se incing bine 1 lingura ulei si 1 lingura unt clarifiat.
  5. Se aseaza pieptul in tigaie (cu pielea in jos daca are piele sau cu partea unde a fost pielea daca nu are). Deasupra lor se aseaza o caramida invelita in folie de aluminiu. Se prajeste 7 minute pe prima parte, pana prinde o culoare rumena inchisa.
  6. Se ridica caramida, se intoarce pieptul si apoi se prajeste inca 7 minute pe partea a doua, tot cu caramida deasupra.
  7. La final se indeparteaza caramida si deasupra se presara putin patrunjel verde tocat.