ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Piept de porc cu sos acru-dulce

 

 

 

 

 

 


Ingrediente:
  • 600 g carne de porc de la piept,
  • 2 linguri ulei,
  • 1 lingură zahăr,
  • 1 lingură muştar,
  • ½ pahar oţet de mere,
  • sare,
  • piper negru măcinat.



Mod de preparare:
Se înlătură oasele, carnea se taie bucăţi, se freacă cu un amestec de zahăr, sare, piper şi muştar, apoi se marinează 1-2 ore. După aceasta carnea se pune într-o tavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Zeama, care a o lasă carnea, se strecoară, se amestecă cu oţet şi se fierbe pînă se îngroaşă sosul. Turnăm sosul pe carne înainte de a fi servită. Acest fel de mîncare se potriveşte minunat cu fructe şi legume marinate.