ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Negresa cu banane


Timp de gătire
Complexitate Medie
  • Ingrediente

    Blat:
    5 oua,
    200 g zahar,
    200 ml ulei,
    1/2 cana apa,
    250 g faina,
    1 plic praf de copt,
    2 linguri cacao.

    Crema1
    budinca de vanillie,
    5-6 linguri de zahar
    1/2 cub margarina.

    Glazura2
    tablete ciocolata cu lapte
    1/2 cub margarina,
    3-4 banane.
  •  
  • Mod de preparare

    Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul apoi se pune uleiul treptat. Se formeaza o maioneza "dulce". Apoi se adauga apa, iar compozitia va deveni destul de lichida, dar nu va alarmati! Dupa ce ati pus apa, mai bateti cu mixerul cca. 2 minute. Intr-un castron amestecati faina cu cacaoa si cu praful de copt si adaugati-le galbenusurilor, putin cate putin. Va fi acum o compozitie usor vartoasa. Separat se bat albusurile spuma tare si se amesteca apoi cu o lingura, de sus in jos (nu cu mixerul!), pana devine omogena. Se unge o tava intinsa cu unt, si se toarna, niveland frumos deasupra.Se coace la 175-180 grade C, cca. 30 minute. Cand blatul este gata, se lasa sa se raceasca. Se prepara budinca de vanilie cu 5-6 linguri de zahar si se lasa sa se raceasca bine. Se freaca 1/2 cub Rama pana devine cremoasa. Budinca rece se bate cu mixerul si apoi se amesteca cu margarina. Crema astfel obtinuta se intinde uniform peste blatul racit si el. Deasupra se vor aseza feliute de banane, pe toata suprafata blatului. Apoi se pregateste glazura: se pune intr-un castron ciocolata si margarina si se topesc in cuptorul cu microunde (sau la bainmarie)-trebuie sa fie fierbinte ca sa se poata intinde pe toata suprafata blatului. Ca sa se obtina o glazura perfecta, se toarna toata glazura fierbinte in mijlocul prajiturii si apoi se intoarce tava in toate directiile pana va curge glazura peste tot.
  • Mod de servire

    Se pune la rece cel putin 2 ore dupa care se poate taia