ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Langosi cu mere


Langosi cu mere








Ingrediente :
Pentru umplutura : 750g mere, 50g stafide, 50g zahar, 3-4 picaturi Esenta de lamaie DR. Oetker
Pentru aluat : 300g faina, 1 plic Praf de copt Dr. Oetker, 150g branza dulce, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, 75g zahar, 1 plic zahar vanilinat Dr. Oetker, 1 varf de cutit cu sre.
Pentru ornat : 100g zahar pudra, sirop de lamaie sau apa.







Mod de preparare :
Pentru umplutura se curata merele, se taie in patru, se scot samburii, se taie in bucati mici, se pun la fiert intr-un vas, amestecand continuu, se adauga stafidele, zaharul, esenta de lamaie si se lasa la racit.
Pentru aluat se amesteca faina cu praful de copt si se cern intr-un castron. Se adauga branza dulce, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilinat si sarea. Se amesteca ingredientele cu mixerul la vitez mare, aproximativ 1 minut.
Se intinde aluatul pe suprafata de lucru cat mai subtire (2-3mm). Se taie rondele, cu diametrul de aproximativ 10cm, cu ajutorul unei forme sau al unui pahar. Pe fiecare jumatate de aluat decupat se pune o lingura din compozitia de mere, se lipeste cealalta jumatate, se preseaza bine pe margine, se aseaza pe tava si se baga la cuptor.
Pentru ornat se cerne zaharul pudra, se amesteca cu sirop de lamaie sau cu apa pana cand se obtine o masa omogena. Imediat dupa copt langosii se ung cu sirop si se lasa la racit.
Langosii se pot prepara si cu alte fructe, de exemplu cu visine, piersici sau caise.