Crap prajit
Crap prajit
Ingrediente: 1-1,5 kg crap, 150 g untdelemn, 2 linguri sare, un varf de cutit boia de ardei, zeama de la 1/2 lamaie, piper.
Mod de preparare I: Crapul curatat de solzi si intestine, spalat si taiat in felii nu prea mari. Se da sare, apoi feliile se sterg cu o carpa. Se prajesc la foc potrivit in untdelemn incins, dupa ce s-au dat prin faina amestecata cu boia de ardei. Dupa ce s-au prajit, se toarna deasupra sosul in care s-au prajit bucatile de crap, piper si zeama de lamaie.
Mod de preparare II: 1 crap de circa 1 kg, uiei, făină, boia de ardei dulce, pătrunjel verde, lămâie, sare. Peştele curăţat şi spălat, tăiat în bucăţi potrivit de mari, se sărează şi se lasă să stea 10-15 minute. Se zvântă apoi cu un şervet, se trece prin făină amestecată cu boia şi se prăjeşte în ulei, pe ambele părţi. Se aşază bucăţile pe un platou garnisit cu pătrunjel verde şi felii de lămâie.