ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Carne de oaie înăbuşită cu prune uscate


 


 

 

 

 


Ingrediente:
  • 800 g carne de oi,
  • 2 pahare prune uscate,
  • 4 roşii,
  • 2 linguri untură,
  • 1 pahar bulion de carne,
  • 3 linguri smîntînă,
  • sare,
  • foi de salată verde,
  • 2 linguri verdeaţă tăiată.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi nu prea mari, se prăjeşte şi se pune în oală. Se adaugă puţin bulion şi se înăbuşă pînă este pe jumătate gata, restul lichidului, se adăugă, pe măsură ce scade. Prunele se spală, se opăresc şi se scurg prin strecurătoare. Sîmburii se înlătură. Prunele se pun pe carne, apoi roşiile decojite şi tăiate cuburi, se adaugă sare şi verdeaţa tocată. Peste ele se toarnă smîntîna şi oala se dă la cuptor pentru 25-30 minute. Periodic oala trebuie scuturată, ca să nu se ardă carnea.
Se garniseşte cu foi de salata verde.