Ingrediente:
•    1-1,2 kg de carne de oaie pe os, 
• sare,
• piper negru măcinat,
• paprica,
• 0,5 pahar de ulei vegetal,
• 1 ardei dulce,
• 1 dovleac,
• 1 vînătă medie,
• 0,5 rădăcină de ţelină,
• 300 g de bostan,
• 1-2 cartofi.
• sare,
• piper negru măcinat,
• paprica,
• 0,5 pahar de ulei vegetal,
• 1 ardei dulce,
• 1 dovleac,
• 1 vînătă medie,
• 0,5 rădăcină de ţelină,
• 300 g de bostan,
• 1-2 cartofi.
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o  într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din  uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este  carnea. Legumele curăţate, spălate se taie − ardeiul dulce şi bostanul  felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful –  felii subţiri.
Carnea marinată o punem într-o formă  unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor la temperatura de 150-160 de  grade 1,5-2 ore pînă e gata. Punem legumele într-o altă tavă unsă  abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la  cuptor şi le coacem la temperatura de 130 de grade timp de 30-40 minute  pînă se înmoaie.
Carnea gata o punem pe centrul farfuriei, în jurul ei punem legumele coapte pe grupuri. 
Trebuie să reţinem că bostanul şi dovleacul se prepară mult mai repede şi dacă e necesar trebuie scoase înaintea celorlalte legume şi să se pătreze la cald pînă sînt gata celelalte legume.
Trebuie să reţinem că bostanul şi dovleacul se prepară mult mai repede şi dacă e necesar trebuie scoase înaintea celorlalte legume şi să se pătreze la cald pînă sînt gata celelalte legume.
 

 
