ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Carne de oaie cu garnitură asortată

 

 

 

 

 

Ingrediente:
•    1-1,2 kg de carne de oaie pe os,
•    sare,
•    piper negru măcinat,
•    paprica,
•    0,5 pahar de ulei vegetal,
•    1 ardei dulce,
•    1 dovleac,
•    1 vînătă medie,
•    0,5 rădăcină de ţelină,
•    300 g de bostan,
•    1-2 cartofi.






Mod de preparare:
Tăiaţi carnea de oaie bucăţi, marinaţi-o într-un amestec de sare, piper roşu şi negru măcinat şi o parte din uleiul vegetal timp de 3-6 ore în dependenţă de cît de tînără este carnea. Legumele curăţate, spălate se taie − ardeiul dulce şi bostanul felii mari, dovleacul, vînăta – rondele, rădăcina de ţelină şi cartoful – felii subţiri.
Carnea marinată o punem într-o formă unsă cu ulei vegetal şi o dăm la cuptor la temperatura de 150-160 de grade 1,5-2 ore pînă e gata. Punem legumele într-o altă tavă unsă abundent cu ulei vegetal, punem legumele tăiate, sărăm un pic, le dăm la cuptor şi le coacem la temperatura de 130 de grade timp de 30-40 minute pînă se înmoaie.
Carnea gata o punem pe centrul farfuriei, în jurul ei punem legumele coapte pe grupuri.
Trebuie să reţinem că bostanul şi dovleacul se prepară mult mai repede şi dacă e necesar trebuie scoase înaintea celorlalte legume şi să se pătreze la cald pînă sînt gata celelalte legume.