Tort cu nuca si crema de ciocolata
Ingrediente
Blat: 6 oua, 180 gr zahar, 180 gr faina, 50 ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 praf de sare, vanilie, 20 gr cacao.
Crema: 500 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata amaruie 75% cacao, rom.
Sirop: 200 ml apa fierbinte, rom sau coaja de lamaie rasa, 80 gr zahar.
Decor: miez de nuca
Crema: 500 ml frisca lichida, 100 gr ciocolata amaruie 75% cacao, rom.
Sirop: 200 ml apa fierbinte, rom sau coaja de lamaie rasa, 80 gr zahar.
Decor: miez de nuca
Preparare
Ouale se separa, intr-un bol punem albusurile si in alt bol galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu zahar, galbenusurile se mixeaza cu ulei, cacao, sare. Se amesteca usor albusurile batute spuma cu galbenusurile , se adauga faina amestecata cu praful de copt si se incorporeaza usor. Compozitia se pune intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt, se niveleaza deasupra si se introduce in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, in primele 10 minute nu deschideti cuptorul. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Cand este rece se portioneaza in 3 foi. Ciocolata se omogenizeaza cu 40 ml apa calda si se lasa la rece. Frisca se bate cu vanilie si se amesteca cu ciocolata. Se adauga rom dupa gust. Pe un platou se pune prima foaie se insiropeaza, se adauga crema, se insiropeaza a doua foaie, se adauga crema, iar deasupra se pune ultima foaie si se insiropeaza. Se decoreaza cu crema si nuca macinata, iar deasupra se decoreaza cu aveline de crema si miez de nuca. Dupa preferinta se pudreaza cu un praf de cacao.
Servire
Se serveste rece.