Salau cu garnitura de cartofi, la cuptor
Ingrediente
- 1 salau (~700 grame)
- 500 gr cartofi
- 1 – 2 cepe
- 2 – 3 rosii
- 2 linguri patrunjel verde
- 3 linguri ulei masline
- sare, piper (optional)
Mod de pregatire
- Ungeti cu o lingura de ulei vasul de copt. Asezati ceapa taiata rondele/solzisori.
- Intr-un castron amestecati cartofii taiati rondele cu patrunjel si condimentati dupa gust cu sare si piper.
- Taiati pestele file, sarati si piperati in functie de gust. Asezati fileurile de peste peste patul de ceapa. Deasupra aranjati felii de rosii in alternata cu rondele de cartofi.
- Dati la cuptor la 200 grade pentru 50 minute -1 ora.
Timp de preparare: 1 ora 15 minute – 15 minute pregatirea si 1 ora coacerea
Complexitate: Foarte redusa
Portii: 2-4
Precizari
Rondele de cartofi este de preferat sa le taiati subtiri, astfel se vor patrunde mai repede.Ceapa taiata rondele va avea rolul de a impiedica lipirea pestelui de fundul vasului, dar poate fi la fel de bine consumata.