prajituri cu vanilie simplu si usor
Ingrediente -
4 oua, 300g zahar tos, 1l lapte rece (din frigider), 2 pliculete zahar vanilat, 1 pachet unt sau margarina, 12 linguri faina.
Mod de preparare - prajituri cu vanilie simplu si usor
Se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul, untul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza (2-3 min.). Se adauga laptele rece si apoi treptat faina (faina se amesteca cu telul, ca sa nu se faca cocoloase). Nu e nici o problema daca ingredientele nu se amesteca cum trebuie, daca se separa untul de lapte. E normal. Pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma (se amesteca albusurile destul de bine in compozitie) si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Albusurile care s-au ridicat deasupra se netezesc cu lingura pe cat posibil. Se coace la foc potrivit 90 minute si se taie numai dupa ce se raceste. Nu am introdus la "durata de preparare" si timpul cat sta la cuptor, ceea ce m-a atras la aceasta prajitura (o fac foarte des) e simplitatea prepararii, timpul scurt de pregatire(pana se baga la cuptor) si nu in ultimul rand, faptul ca iese ca un cremsnit, cu crema in mijloc.
Timp de preparare: 15 minute minute
Complexitate: redusa