Gogosi cu smantana
Ingrediente:
1 pahar smantana
4 oua
1 pahar zahar
1 varf de lingurita amoniac alimentar sau praf de copt
zahar vanilat
esenta de rom
coaja rasa de lamaie sau de portocala
faina cat cuprinde
sare
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, se aduga zaharul in ploaie, apoi pe rand galbenusurile. Se adauga smantana putina sare coaja de lamaie, amoniacul stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina amestecand continuu pana obtinem o coca putin mai groasa.
Se pune la incins ulei, se ia cu lingura din aluatul pregatit, se formeaza gogosele si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.
Se pune la incins ulei, se ia cu lingura din aluatul pregatit, se formeaza gogosele si se prajesc in uleiul incins. Se scot pe hartie absorbanta si se pudreaza cu un amestec de zahar pudra si zahar vanilat.