ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Placinta cu dovleac





Placinta cu dovleac










Descrierea retetei:

Reteta clasica de placinta cu dovleac, preparata cu foi subtiri. Placinta cu dovleac este gata mai repede daca preparam umplutura de dovleac dupa aceasta reteta si folosim foi de placinta din comert.




Ingrediente placinta cu dovleac:
Umplutura:1 kg dovleac, curatat
150 g ulei
100 g zahar
1 pahar (200 ml) lapte
1 lingurita rasa scortisoara pisata
Foi din comert sau preparate din: 1/2 kg faina
3 linguri untdelemn
1 pahar apa calduta putin sarata.
 
 
 
Modul de preparare a retetei:
Dovleacul se curata de coaja si se rade apoi se caleste 2-3 minute in undelemn, adaugand apoi laptele si zaharul. Se lasa dovleacul pe foc pana scade, apoi se lasa sa se raceasca.
Intre timp preparam foile de placinta: se asaza faina cernuta pe o planseta iar la mijloc se face o adancitura in care se pune untdelemnul si se incepe incorporarea fainii. Treptat se adauga cate putina apa pana se formeaza un aluat potrivit de tare. Se bate bine pana cand se desprinde cu usurinta de degete si de planseta, iar la suprafata se formeaza mici basicute. Se imparte in 2-3 bucati, care se ung deasupra cu putin ulei si se acopera cu un vas incalzit putin, lasandu-le sa stea 20-30 minute. Se ia una din bucatile de aluat si se intinde cu sucatorul pe o planseta, dupa care se pune pe o masa acoperita cu o fata de masa curata, presarata cu faina. Cu ambele maini se intinde foaia pana devine subtire ca o foita de tigara. Marginile care nu s-au intins se indeparteaza. Se stropesc foile cu untdelemn caldut si se aseaza in tava in care preparam placinta cu dovleac: se pun in tava unsa cu ulei 2-3 foi, apoi un strat de dovleac preparat; se presara scortisoara. Se continua alternativ cu foaie de placinta si dovleac. La final punem 2-3 foi de placinta, fiecare stropita cu putin ulei.
Se baga placinta cu dovleac in cuptorul incins in prealabil. Placinta cu dovleac este gata in 30 - 40 minute.
Placinta cu dovleac poate fi preparata mult mai repede si usor daca folosim foi de placinta din comert, preparand umplutura de dovleac ca mai sus.