Mini placinte cu varza murata
Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 grame faina
1/3 cub drojdie
1 cana apa calduta
1/2 lingurita sare
1/2 cana ulei
Un castron cu varza murata.
Mod de preparare:
Aluatul
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Umplutura
Varza se spala si se stoarce.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie cu capac in care se pune varza la calit. Se amesteca din cand in cand si se opreste cand incepe sa fie rumenita.
Modelare
Se intinde o foaie de aluat mare si se taie patrate.
In mijlocul fiecarui patrat se adauga o lingura de varza calita. Se prinde de fiecare colt si se aduce in mijloc, si colturile rezultate la fel.
Se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incalzit aproximativ 15 minute.
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa si se lasa 30 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se pune sarea si se framanta si se adauga putin ulei cat sa nu se lipeasca de masa.
Aluatul obtinut se tine cel putin 40 minute la frigider.
Umplutura
Varza se spala si se stoarce.
Se incinge putin ulei intr-o tigaie cu capac in care se pune varza la calit. Se amesteca din cand in cand si se opreste cand incepe sa fie rumenita.
Modelare
Se intinde o foaie de aluat mare si se taie patrate.
In mijlocul fiecarui patrat se adauga o lingura de varza calita. Se prinde de fiecare colt si se aduce in mijloc, si colturile rezultate la fel.
Se pun intr-o tava si se dau la cuptorul incalzit aproximativ 15 minute.