• 250-300 g piept de pui sau de curcan;
• 2 morcovi;
• jumătate de ardei gras roșu;
• 3-4 fire de ceapă verde;
• un ou;
• 4 linguri de smântână;
• 100 g cașcaval;
• ulei de măsline;
• sare, piper, oregano.
Morcovii se curăță de coajă, se spală  bine de pământ, și se taie cubulețe. La fel se taie și ardeiul, iar  rădăcinile (partea albă) de ceapă verde se taie rondele. Codițele se vor  folosi și ele, dar mai târziu.
Pieptul de pui (eu am folosit de curcan) se taie bucățele foarte mărunte.
Vinetele se taie în două, pe lungime, și  se scobesc de miez cu ajutorul unei lingurițe. Miezul rezultat se taie  mărunt, și se călește împreună cu celelalte legume, în puțin ulei de  măsline.
Legumele se lasă să se călească vreo 5  minute, iar apoi se adaugă și carnea. Când carnea este aproape gata se  adaugă și codițele de ceapă verde tăiate mărunt, se presară un pic de  oregano, și se sărează și piperează după gust. Se lasă pe foc, mai  amestecând din când în când, până când carnea este făcută bine.
Vinetele se scot din cuptor, și se umplu cu amestecul de carne și legume.
Se lasă până când prind o crustă aurie.  Altă dată, în loc de cașcaval, am folosit brânză de oaie frământată,  cumpărată de la o bătrânică din piață, iar oul bătut cu smântână l-am  turnat peste brânză. Au fost super și cu brânză de oaie.
