Salata de Fructe de Mare
Treaba cu fructele de mare sta cam la fel ca la ciorba de burta: ori le adori, ori le detesti. Ei, la fel ca in cazul ciorbei de burta, nici cu fructele de mare nu am avut vreo tangenta mult timp. Pana acum vreo 2 saptamani, cand am mancat pentru prima data. Si mi-au placut, am facut astazi si o sa mai fac si alta data.
Reteta Salata de Fructe de Mare
Ingrediente:
- o punga de fructe de mare
- cativa catei de usturoi
- 150 g iaurt 3,5% grasime
- zeama de la jumate de lamaie
- orez cu bob lung
- un cub de unt
- sare, piper, cativa stropi de otet balsamic
Punem intr-un vas apa la fiert. Cand apa da in clocot, adaugam la fiert fructele de mare spalate si scurse de apa.
Le lasam la fiert cca 7-8 minute, timp in care pregatim sosul: pisam 3-4 catei de usturoi, adaugam iaurtul si zeama de lamaie, sare si amestecam. In timp ce fierb fructele de mare, punem la fiert si orezul cu bob lung, aproximativ o cescuta de orez.
Intre timp, sunt gata si fructele de mare. Le scurgem de apa si le prajim putin in unt.
Cand e gata si orezul, asezam totul pe o farfurie, stropim cu cateva picaturi de otet balsamic si servim alaturi de sos. Pofta buna!