Reteta Clafoutis cu Cirese
Prajitura asta e pregatita si mancata in seara in care Mandinga lua bataie la Eurovision. Scoteam samburii din cirese si suspinam cand vedeam voturile celorlalte tari; acum, suspin dupa gustul delicios al prajituricii: cum sa va zic ca e delicioasa? O las pe Oana sa va povesteasca maine dimineata cand se trezeste Tin sa va spun ca e scoasa din cuptor dupa ora 1 si pozata pe la 2 si ceva dimineata )) Asta e din ciclul ce mai fac oamenii noaptea
Reteta Clafoutis cu Cirese
Ingrediente:
- 600-650 grame cirese fara samburi
- 4 oua
- 100 grame zahar
- 125 grame faina
- 250 grame lapte
- un praf de sare
- unt pentru uns tava
- vanilie
Cea mai complicata parte a acestei prajituri sta in cumparatul cireselor si scosul samburilor din ele; daca aveti aparat de scos samburii partea asta o sa fie mai simpla. Daca nu, facem asa: taiem ciresele in jumate; una din jumatati o sa se desprinda fara sambure si una cu sambure. Scoatem saburele cu varful unui cutit mic. Ciresele fara samburi le punem in tava unsa cu unt.
Celelalte ingrediente le mixam toate intr-un vas si turnam amestecul peste cirese. Bagam tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute.
La final, prajitura asta o sa fie o adevarata minune culinara: consistenta si gust care iti aduc aminte de crema de zahar ars. Pudram cu zahar si servim cand se raceste.
Pofta buna!