ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Friptura Ungureasca de Vita cu Vinete

 Friptura Ungureasca de Vita cu Vinete





Ce poate fi mai bun decat o friptura frageda de vita? O friptura frageda de vita cu legume la gratar, nu? Cu muuulte vinete si ardei gras  nu poate sa iasa decat o nebunie de friptura ungureasca putin picanta, ca altfel nu ar mai fi ungureasca, dar absolut delicioasa.




OtterShop - Premium






Reteta Friptura Ungureasca de Vita cu Vinete
Friptura Ungureasca de Vita cu Vinete
Ingrediente:
  • 800 g-1 kg muschi sau pulpa de vita
  • 100 ml ulei
  • 2 vinete
  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 1-2 lingurite de boia dulce
  • 3 ardei grasi colorati
  • 2 linguri de bulion
  • condimente: sare si piper

Incepem prin a curata cartofii si a-i taia cuburi, dupa care ii punem la fiert cu o lingurita de sare.
Primul pas pentru a pregati delicioasa friptura de vita este sa spalam bine carnea de vita, dupa care o taiem bucati mari…

…si sa o punem la inabusit in ulei cu sare, piper si boiaua dulce.

Intre timp, incingem gratarul si punem legumele pe el. Ardeii ii taiem in jumate si vinetele le feliem subtire.


Cand carnea este gata, tocam ardeiul copt pe gratar si il adaugam peste…

…si peste adaugam bulionul.

Amestecam si mai lasam pe aragaz cca 5 minute.
Cartofii fierti ii amestecam cu 50 g unt. Servim friptura de vita cat inca mai este calda alaturi de cartofii cu unt si vinetele la gratar.
Pofta buna!