ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Salata cu carne de pui, ciuperci si carnati



Salata cu carne de pui, ciuperci si carnati










Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
150 g friptura rece sau carne fiarta
50-100 g carnati prajiti
150-200 g ciuperci champignon la borcan
1 lamaie
1 ou
2 linguri mustar
50 ml ulei
1-2 rosii
cativa castreveciori murati
cateva masline
50 g smantana 12% sau iaurt
cateva fire marar, patrunjel
sare, piper, cimbru


Mod de preparare:
Mai ales in perioada sarbatorilor ramane multa mancare: friptura rece, carne fiarta in supa, carnati prajiti, etc. Asa s-a intamplat si la noi. Am facut o salata foarte buna, consistenta si spre surprinderea mea, foarte usoara si racoritoare.
Tocati friptura si taiati carnatii feliute foarte subtiri. Ciupercile le puteti lasa intregi daca sunt foarte mici sau le taiati in doua-trei bucati.

Puneti intr-un castron mai mare carnea si ciupercile, apoi preparati sosul: intr-un castronel amestecati cu un tel sub forma de para galbenusul, mustarul, zeama de la jumatate de lamaie, sare, piper, apoi adaugati uleiul si amestecati in continuare pana se leaga sosul. Adaugati smantana sau iaurtul si acriti cu restul de zeama de lamaie sau otet.

Albusul ramas prajiti-l putin intr-o tigaie antiaderenta pana se incheaga si tocati-l fasiute subtiri. Adaugati-l in castronul cu carne si ciuperci. Tocati feliute subtiri 2-3 castraveciori si restul ii taiati in doua pe lungime. Feliutele de castraveti le puneti in salata.
Adaugati sosul acrisor si amestecati usor cu o spatula. Taiati rosia felii subtiri si aranjati-le pe marginea castronului. Ornati cu restul de jumatati de castraveti si verdeata.
Decorati cu maslinele, 1-2 felii de lamaie rasucite si fire de marar si patrunjel. Pofta buna.