ID de editor pub-1829796509104555 Cod de client 2100719415

Dulceata de nuci putrede








Dulceata de nuci putrede








Ingrediente:- 100 nuci verzi;
- 1,5 kg zahar;
- 3 pahare apa;
- 1 lamaie, 1 baton vanilie.
Mod de preparare:
1. Nucile verzi proaspete se aseaza intr-un borcan cu apa rece, se tin 8-10 zile.
2. Apa se va schimba de 4-5 ori, adica din 2 in 2 zile.
3. Se scot, se curata coaja verde cu un cutit bine ascutit si apoi se pun intr-un sirop preparat din 1/2 kg zahar si 1/2 l apa.
4. In acest sirop se lasa sa fiarba pana cand sunt bine inmuiate, fara a se sfarma insa.
5. In cratita de dulceata se pun zaharul si apa, iar cand zaharul este bine legat se trage cratita deoparte, se adauga vanilia si nucile bine scurse din primul sirop.
6. Dupa 5-10 minute se reaseaza vasul la un foc tare si se fierbe dulceata.
7. Siropul in care au fost oparite nucile se poate folosi la gemuri, marmelade. Pofta buna!